Aurinkosähkö ei aiheuta tuotantovaiheessa yhtään päästöjä. Kaikki energiantuotantomuodot kuitenkin rasittavat ympäristöä, myös aurinkopaneelit. Tuotanto- ja kuljetusvaihe aiheuttaa energiankulutusta ja päästöjä. Aurinkopaneelit ovat kuitenkin kokonaispäästöjen osalta hyvin ympäristöystävällinen tapa tuottaa sähköä verrattuna moneen muuhun tuotantotapaan. Mitä enemmän sähköä tuotat paneeleilla, sitä pienempi on paneelien kokonaisympäristöhaitta per tuotettu kWh.

Aurinkopaneelit eivät aiheuta mitään meluhaittoja, tuotanto on täysin hiljaista. Myös esteettiset haitat ovat hyvin pienet, monien mielestä niitä ei ole lainkaan vaan paneelit koetaan kauniiksi.

Tuottamalla sähköä omista aurinkopaneeleista nostetaan omavaraisuusastetta. Oma sähköntuotanto voi olla kallisarvoista kun sattuu pitkiä sähkökatkoksia. Mikäli kohteena on saari tai muu kohde sähköverkkojen ulkopuolella, voi oma sähköntuotanto olla halvempi investointi kuin sähköverkon vetäminen kohteeseen.

Kirjoittaja Åsa Hedman on energiatekniikan tohtori joka johtaa konsulttitoimistoa, Sustecon Oy:tä (www.sustecon.fi). Sustecon tarjoaa puolueetonta asiantuntijuutta uusiutuvista energialähteistä ja energiatehokkuudesta kunnille, energiaythiöille, yrityksille ja taloyhtiöille.

Åsalla on pitkä tausta mm. VTT:ltä erikoistutkijana sekä Motivasta uusiutuvan energian asiantuntijana. Tutkimustyö keskittyi rakennetun ympäristön ympäristöhaasteisiin. Kaupunkisuunnittelun kehittäminen niin että uusiutuva energia ja energiatehokkuus olisi mahdolistettu niin hyvin kuin mahdollista on ollut painopiste hänen työssään.

Ota yhteyttä jo tänään ja varaa ilmainen kartoitus!

Ota yhteyttä ja varaa kartoitus