Olen aina ollut sitä mieltä, että käyn auringonsäteillä. Siksipä tämä uusi innostava työni KPM Solarilla onkin niin huippu juttu minulle. Lisäksi minulla on ihanat ja aurinkoiset työkaverit, joiden kanssa vaihdetaan mielipiteitä myös työajan ulkopuolella.

Työskentelin lähes 12 vuotta aluemyyntipäällikkönä ja valitettavasti YT-neuvotteluiden jälkeen jouduin etsimään uuden työn. Ehdin olla vajaa kolme kuukautta työtön, kun laitoin hakemuksen KPM Solarille. Hakemukseeni vastattiin heti esittämällä lisäkysymyksiä. Ihmettelin hetken, että mitähän tämä tarkoittaa, mutta tartuin haasteeseen. Uppouduin täysin noihin muutamiin kysymyksiin ja vastasin niihin parhaan mahdollisen tietämykseni mukaan. Yllätyksekseni sain kutsun haastatteluun ja työ alkoikin heti. Minut haluttiin!! JES! Se on, meinaan yli viisikymppiselle, mieletön itsetunnon nosto. Nopeat liikkeet on näyttäviä, sanotaan kaveripiirissänikin. Kirsikkana kakussa, minut haluttiin laajentamaan toimintaa Pirkanmaalle.

Ainoat kokemukseni aurinkoenergiasta oli työhaastattelupäivään mennessä ollut aurinkokennovalaisimet puutarhassa ja pari vuotta omistamani mökin aurinkosähköjärjestelmä, joka onkin aika huikea; yhden 100W paneelin kokoinen järjestelmä ja 115Ah akku. Tietämättömälle sekin oli aivan ihmeellinen laitos. Katolla paneeli, sisällä lataussäädin (lunttasin sen laatikon nimen ohjekirjasta) ja mökin ulkopuolella akku omassa kotelossaan. Nyttemmin, kun olen lukenut mielettömän määrän tietoa aurinkoenergiasta ja yrittänyt saada tiedot tarttumaan aivoihini. Tutustuminen hieman suurempiin voimaloihin, niiden toimintaan ja etenkin hyötyihin, saa minut ihmettelemään miksi kaikissa omakotitaloissa ei ole jo oma aurinkovoimalaa.

Aurinkovoima on sen verran upea juttu, että, kun siihen perehtyy, (eikä tarvitse perehtyä edes paljon) alkaa näkemään kaikkialla kattoja, joihin olisi enemmän kuin järkevää asentaa aurinkovoimala. On se toki investointi, mutta niinhän kaikki hankinnat ovat. Joku sijoittaa rahaa osakkeisiin ja fiksu sijoittaa omaan aurinkovoimalaan. Näin laskelman jossa vuosittainen tuotto sijoitetulle 10 000 eurolle oli yli 700 euroa. Jo vain tuolla rahalla kävisi jo pienellä lomalla ulkomailla asti. Oma suosikkini olisi Espanja tai Kroatia. Molemmissa maissa olen käynyt ja oma osuuteni matkoista oli alle 700 euroa majoituksineen. Kyllä minulle aina matkustaminen kelpaa. Mitä kaikkea seitsemällä sadalla saisikaan joka vuosi, jollei matkustaa tahdo…

KPM Solarin edustajana on hyvin helppoa mennä asiakkaan luokse, koska tiedän, että minulla on vahva ja auttava tiimi taustatukenani ja sen lisäksi olen auttamassa asiakasta saamaan itselleen taloudellista hyötyä laadukkailla tuotteilla joiden hankintaa asiakkaan ei tarvitse koskaan katua. Tiedän myös, että palvelemme asiakkaitamme vielä senkin jälkeen, kun voimala on asennettu. Ensimmäinen käynti kylläkin asiakkaan luona oli epävarmaa haparointia, jota asiakas tuskin huomasi, mutta itse tajusin, että jouduin varmistamaan asioita. Enhän vahingossakaan halua aiheuttaa asiakkaalle harmia tai taloudellisia menetyksiä. Asiakas olisi saanut liian pienen voimalan joka ei olisi oman arvioni mukaan sopinut asiakkaan katolle. Onneksi on kollega, opettajani ja viisas tyyppi, joka hermojaan menettämättä jaksoi selittää taas kerran asian tälle innokkaalle, mutta taitamattomalle aloittelijalle. Olipa jännää, mutta selvisinpä siitä!

Viime ajat olemmekin suunnitelleet mitä, missä ja kuinka paljon. Päädyimme osallistumaan OKRA maatalousmessuille Oripäässä ja Asuntomessuille Porissa. Koko KPM Solar tiimi on lyönyt viisaat päänsä yhteen ja uskon että olemme saaneet kehitettyä messuille niin hyvän suunnitelman, että kannattaa poiketa osastollamme. Tervetuloa keskustelemaan aurinkoenergian mahdollisuuksista, kyselemään ja haastamaan meitä. Teemme messuilla tarjouksia ja halutessanne voidaan kaupatkin sopia vaikka samoin tein!

Nähdään messuilla 😊

Kirjoittaja Erja Talja on kotitalousmyynnin esimies Pirkanmaan seudulla.

+358 50 513 8363
erja.talja(at)kpmsolar.com

Ota yhteyttä jo tänään ja varaa ilmainen kartoitus!

Ota yhteyttä ja varaa kartoitus